Michal Kaščák (Pohoda) bude mluvit o překážkách a neúspěších. Už 21. října

Share me

Překážky, výzvy, neúspěchy. To je základní idea nového pořadu Barracks Talks. Jeho druhý díl se odehraje už příští pondělí 21. října ve Skautském institutu nedaleko Staroměstského náměstí v Praze. Pozvání přijal Michal Kaščák, ředitel populárního slovenského festivalu festivalu Pohoda a také dlouholetý muzikant.

Michal Kaščák je významnou postavou slovenské hudební scény, nejvíce známý jako zakladatel a ředitel festivalu Pohoda, jednoho z největších a nejuznávanějších hudebních festivalů ve střední Evropě. Už od mládí se věnoval hudbě, působil jako zpěvák a klávesista v kapele Bez ladu a skladu, která se v 80. letech proslavila alternativní hudbou a kritickými texty.

Festival Pohoda, poprvé uspořádaná v roce 1997, se koná každoročně na letišti v Trenčíně a nabízí širokou škálu hudebních žánrů, od rocku a popu po elektronickou hudbu, jazz a world music. Letošní ročník Pohody ovšem stihla živelní pohroma a festival bohužel musel předčasně skončit. I přes obrovské ztráty ale festival pokračuje dál a organizátoři chystají další ročník v létě 2025. Právě překonávání překážek v souvislosti pořádáním festivalu bude tématem talk show ve Skautském institutu.

Nový pořad Barracks Talks vznikal původně v Kasárnách Karlín, nyní působí ve Skautském institutu. „Idea byla založit formát talk show, kde bychom rozebírali výzvy a neúspěchy v hudební průmyslu, jak je ustát a co si z nich vzít za poučení,“ říká za organizátory nového formátu Radek Pavlovič. „Během let, kdy jsme všichni jezdili na hudební konference po celém světě, jsme totiž zjistili, že v hudebním světě existuje velké množství lidí, kteří mají talent a ambice stejně jako pochybnosti o svém umění o sobě samých. Rozhovory se známými osobnostmi hudebního světa chceme ukázat, že chybovat a překonávat překážky je úplně normální,“ doplňuje Pavlovič s tím, že dlouhodobým cílem talk shows je motivovat a podporovat hudební komunity.

Rozhovory Barracks Talks probíhají v angličtině. Kapacita ve Skautském institutu je omezená. Tým kolem Barracks Talks v dohledné době vypustí záznamy rozhovorů, které nasbíral s umělci v uplynulých měsících.

Projekt Barracks Talks vzniká za podpory hudební kanceláře SoundCzech a v rámci Roku české hudby.

Barracks Talks #2: Michal Kaščák (Pohoda)
pondělí 21. října od 19:00
Skautský institut, Praha

FB EVENT
VSTUPENKY