Workshop: DIY promo – Jak získat posluchače a dosáhnout svých cílů bez týmu a bez rozpočtu

Co dělat pro to, aby vaše nejnovější nahrávka byla slyšet, s příklady a návrhem časového plánu propagačních aktivit. Probereme prostředí hudebního průmyslu pro DIY umělce – mediální pokrytí, sociální média, streamování, umělou inteligenci, web3 a budování komunity s důrazem na mýty, podvody a to, co funguje, s praktickými radami a příklady.

 

Jedná se o workshop, nikoli o přednášku, což znamená, že účastníci budou vyzváni, aby se zapojili do konverzace a diskutovali o své situaci při propagaci svých vydaných titulů.

KOMU JE WORKSHOP URČEN?
Workshop je určen pro hudebníky, ale i hudební profesionály, kteří se chtějí dozvědět, jak propagovat hudbu bez týmu a bez rozpočtu.

KDO JE JAMES THORNHILL:
James Thornhill je novinář, manažer, hudební marketér, DJ, promotér a kurátor působící v Midlands ve Velké Británii. Je manažerem skupin Marvin's Revenge a Bethan Lloyd a prostřednictvím Proxy Music nabízí mentoring, marketingovou a manažerskou podporu umělcům a vydavatelstvím spolupracujícím s Our Silent Canvas, Wendy Rae Fowler, Julia-Sophie, No Type records, Subexotic records, Seas of Mirth, Yarni, Cowgirl, Pet Crow, Yammerer a Castles In Space a dalšími.

Jako novinář pravidelně přispívá do časopisu Electronic Sound a má titulky v časopisech Notion, DrownedinSound, Line of Best Fit, Louder, Under The Radar a GodisinTheTV a měl měsíční slot pro novou hudbu na BBC Radio Derby. V roce 2019 napsal a redigoval fanzin ke 40. výročí značky Casio Instruments.

Vedl workshopy o hudebním marketingu na hudebních festivalech Sharpe, Nouvelle Prague a Muna a účastnil se panelů na různých dalších akcích hudebního průmyslu.

Nedávno zahájil nový festival elektronické hudby WFR Central v Derby ve Velké Británii. V čele s Altern 8 a s lineupem nejlepších elektronických interpretů z Velké Británie se koná v jeden den na dvou místech ve městě (Dubrek Studios a Deda).

KDY: 24. 4. 2023 v 16:00 CET
KDE: Nekázanka 16, 110 00 Praha 1

REGISTRACE
(workshop je zdarma)

Kategorie

datum a čas

24. 4. 2024